Logo
Skriv ut denna sida

EU-kommissionens roll - tillvarata unionens gemensamma intressen

Det har kommit en del kritik de senaste dagarna mot att EU-kommissionen ifrågasatt och även tydligt tagit ställning mot den svenska linjen i vargfrågan (här). Bl.a. säger Svenska Kennelklubbens ordförande i Jakt&Jägare att man har samma uppfattning som Svenska Rovdjursföreningen som han menar vara en extremistorganisation (sic!).

Nu har också Gunilla Grönvall, Naturdemokraterna, uttalat sig i saken. Naturdemokraterna aspirerar på mandat i riksdagen vid kommande val och Grönvall ligger också bakom kampanjer mot varg i Roslagen och Rialareviret, samt även varg över huvud taget i Sverige.

Till Jaktjournalen säger hon att hon tänker JO-anmäla EU-kommissionen:

– Jag tyckte texten tydligt tog ställning i vargfrågan. Något som jag anser vara olämplig. EU-kommissionen ska vara opartisk.

Detta visar att Grönvall helt missat EU-kommissionens uppdrag. Den skall tillvarata unionens gemensamma intressen, föreslå nya lagar, se till att de verkställs samt agera som EU-fördragens försvarare.

Det är EU-kommissionens uppgift att se till att Sverige inte tar sig för stora friheter utan följer de gemensamma lagar och regler vi har i EU, t.ex. att överenskommelser om vargjakt följs. Den skall absolut inte vara opartisk. Det borde Grönvall känna till.

Sveriges natur är en gemensam angelägenhet för oss alla, oavsett var vi bor i EU. Där är EU:s linje helt klar.

Senast ändradlördag, 11 februari 2012 17:40
© Nordulv 2013